استاندار اصفهان با سفر به فریدونشهر در جلسه شورای اداری این شهرستان شرکت کرد تا ضمن معارفه فرماندار جدید، مسائل و مشکلات شهرستان را از زبان مسئولین بشنود.



به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان،رسول زرگرپور، استاندار اصفهان، ۱۹ شهریورماه ۹۴ وارد فریدونشهر شد تا سرانجام بعد از ۱۸ ماه تکلیف فرمانداری فریدونشهر را مشخص کند.

وی در ابتدای ورود خود با حضور در گلستان شهدای فریدونشهر به مقام شامخ شهیدان ادای احترام کرد و از آن‌جا راهی فرمانداری فریدونشهر شد؛ جایی که مدیران ادارات و ارگان‌های فریدونشهر برای شرکت در جلسه شورای اداری حضور پیدا کرده بودند.

در ابتدای این جلسه تودیع و معارفه، امام جمعه فریدونشهر طی سخنانی با اصل خواندن حفظ نظام و ارزش‌های نظام اسلامی گفت: آحاد ملت باید در حفظ این نظام سهیم باشند و هر حرکتی در هر گوشه‌ای انجام شود که به تضعیف نظام بیانجامد همه موظفند جلو آن را بگیرند.

حجت‌الاسلام اباصلت غفاری اظهار کرد: چون مردم واسطه بین خدا و حفظ این نظام هستند بایستی حداکثر قدردانی از مردم و خدمت رسانی به ایشان را در هر موقعیتی که هستیم، حفظ کنیم.

خطیب جمعه فریدونشهر ادامه داد: اگر ارباب رجوعی به بنده و امثال بنده مراجعه می‌کند و تلفن همراه دستم است و در حال حرکت به سمت مقصدی بتوانم با این تلفن همراه خواسته این ارباب رجوع را برآورده کنم و این کار را نکنم و به ساعت بعد بیاندازم یقین بدانید که بازخواست خواهم شد و در روز قیامت باید پاسخگوی این وقتی که از ارباب رجوع ضایع کرده‌ام، باشم.

وی با اشاره به آمار رسمی ۲۷٫۵ درصدی بیکاری در این شهرستان، واقعیت را بیش از این‌ها دانست چرا که گفت: در قانون اگر کسی در هفته دو ساعت سر کار باشد، شاغل محسوب میشود که این را نمی‌توان اشتغال به حساب آورد.

امام جمعه فریدونشهر با تأکید بر لزوم استفاده بهینه از آب و اراضی شهرستان، از استاندار و مجموعه مسئولین خواست اگر توان و قصد انجام کاری را ندارند به مردم وعده ندهند.

وی به کلنگ‌زنی آب‌رسانی به مزارع خسارت‌ دیده فریدونشهر و وحدت آباد از تونل چشمه لنگان که چهار ماه پیش انجام شد، انتقاد کرد و گفت تاکنون این پروژه اجرایی نشده است.

حجت‌الاسلام غفاری خواستار مساعدت بیشتر مدیریت استان در رابطه با مسائل و مشکلات فرهنگی شد و فعالیت فرهنگی در شهرستان و احیای امر به معروف و نهی از منکر را نیاز به مساعدت بیشتر استان دانست.

وی ضمن تشکر از بودجه تخصیص یافته برای ساخت مصلی فریدونشهر، آن را ناچیز دانسته و از استاندار خواست به یمن سفرش به فریدونشهر، بودجه‌ای برای تکمیل سقف اول این مصلی اختصاص دهد.

خطیب جمعه فریدونشهر با بیان این که نهاد امامت جمعه این شهرستان در خدمت عموم مردم است، از وضعیت بد و رو به تخریب ساختمان دفتر و منزل امام جمعه سخن گفت و خواستار توجه به این موضوع به منظور جلوگیری از تخریب آن شد.

وی در پایان سخنانش ضمن تشکر از تلاش‌های سرپرست فرمانداری، به همکاری گذشته خود در مدت شش سالی که در سمیرم امامت جمعه را برعهده داشته است با ناصر اسدی، فرماندار جدید فریدونشهر، اشاره کرد.

نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت سخنران بعدی این مراسم بود که سخنان خود را با تشریح وضعیت حوزه انتخابیه خود آغاز کرد. محمدعلی اسفنانی با بیان این که حوزه انتخابیه وی شامل چهار شهرستان می‌شود، خود را نماینده یک ششم کل استان در مجلس معرفی کرد.

وی اظهار کرد در برخی از حوزه‌ها با صرف وقتی معدل یک نصف روز می‌شود تمام حوزه انتخابیه را دور زد ولی ما در فریدونشهر روستاهایی داریم که حدود۱۷۰ کیلومتر با مرکز شهرستان فاصله دارند و برای رفتن به آن روستاها نیاز به هفت ساعت رانندگی با ماشین کمک‌دار است.

اسفنانی از نبود شبکه برق‌رسانی در برخی از روستاهای فریدونشهر سخن گفت و بیان کرد حدود ۶۰ روستا در این منطقه مشکل گازرسانی دارند که البته گازرسانی به تمام روستاهای فریدونشهر تصویب شده است.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شهرستان فریدونشهر را این چنین معرفی کرد که به‌عنوان غربی‌ترین شهرستان استان، با استان‌های لرستان و چهارمحال و بختیاری همسایه بوده و قبل از واگذاری دو روستای این شهرستان به استان چهار محال و بختیاری با استان خوزستان نیز هم مرز بود و البته هم اکنون در ایام زمستان کمک‌رسانی به برخی از روستاهای آن استان از ناحیه همین شهرستان انجام می‌گیرد چرا که از آن طرف امکان پذیر نیست.

نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت در مجلس از همدلی، همزبانی و صمیمیت کم نظیر بین مسئولین این شهرستان سخن گفت و به تنوع قومیتی یا به عبارت بهتر تنوع گویشی مردم فریدونشهر اشاره کرد.

وی گفت: در کمترین شهرستانی پنج زبان مختلف تکلم می‌شود و در عین حال صمیمیت، رفاقت و یکرنگی وجود دارد؛ اگرچه در سال گذشته متأسفانه یک عده بنابر مصالحی که پیگیر بودند بنا داشتند به اختلافات دامن بزنند.

اسفنانی اظهار خوشبختی کرد که با تدبیری که شد و با پیگیری‌های متعددی که صورت گرفت آن مشکل هم به طور کامل برطرف شد و الان شهرستان از آرامش قابل قبولی برخوردار است.

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصریح کرد: هم مسئولین و هم مردم متوجه شدند کسانی که بنای دامن زدن به اختلافات را دارند، خیر مردم و شهرستان را نمی‌خواهند و از این یکدلی مسئولین و پیشرفت‌هایی که در آینده ممکن است برای شهرستان به وجود آید دل‌نگران هستند.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برای پیشرفت منطقه نیاز به وحدت کلمه، یکرنگی و قبول همدیگر است و اگر چه تجربه تلخی بود ولی ثمرات مثبتی هم در پی داشت.

وی این شهرستان را از حیث مسائل امنیتی و قضایی و ارتکاب جرایم از شهرستان‌های نمونه کشور یاد کرد و گفت: دو سال پیش شهر فریدونشهر کاندیدای امن‌ترین شهر دنیا در یونسکو شد و بنا به گزارشی که مسئولین انتظامی داده‌اند، در این شهرستان ۹۷٫۵ درصد احساس امنیت وجود دارد.

اسفنانی از مسئولین استان خواست نگاه مهربانانه‌تری نسبت به این چهار شهرستان که مردمشان با وجود مشقات و سختی‌ها آن را ترک نکرده‌اند داشته باشند و تلاش کنند امکانات بیشتری در اختیار این مردم قرار دهند.عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس از دو روستایی سخن به میان آورد که به طور ۱۰۰ درصد تخلیه شده بودند و با تلاش‌هایی که انجام گرفته در یکی از روستاها ۲۲ خانوار و در روستای دیگر قریب ۴۰ خانوار بازگشتند.

وی درباره جمعیت مهاجرت کرده از این شهرستان‌ها اظهار کرد: اگر مردم احساس کنند در اینجا درآمدی که با آن بتوانند زندگی معمولی خود را اداره کنند دارند، به این مناطق بازخواهند گشت.

نماینده فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئین میاندشت زحمات غلامرضا یسلیانی، سرپرست فرمانداری فریدونشهر، در طی مدت سرپرستی فرمانداری را شایسته تقدیر دانست و به بار مسئولیت بالای یسلیانی هم به‌عنوان فرماندار و هم به‌عنوان معاونت فرمانداری اشاره کرد.

اسفنانی اشاره‌ای هم به سوابق اسدی در جایگاه معاومت فرمانداری و بخشداری کرد و وی را اهل منطقه‌ای دانست که خیلی بی‌شباهت با منطقه ما نیست.

پایان سخنان این نماینده مجلس هم بیان وضعیت بد منازل ائمه جمعه حوزه انتخابیه وی بود که منازلی که در اختیار ایشان قرار گرفته است را در شأن و شخصیت آن‌ها ندانست و خواستار توجه مسئولین به این موضوع شد.

غلامرضا یسلیانی سخنران بعدی مراسم بود تا آخرین سخنان خود در جایگاه سرپرست فرمانداری فریدونشهر را ایراد کند.

وی سخنان خود را با ذکر توجه ویژه استاندار به این منطقه آغاز کرد و گفت: برای سال جاری ۱۶۰ میلیارد ریال بودجه از منابع تبصره ۲۲، ماده ۱۸۰، تملک دارایی‌ها و دو درصد نفت در اختیار شهرستان قرار داده شده است.

سرپرست فرمانداری فریدونشهر نیز ابتدای سخنان خود را به معرفی شهرستان اختصاص داد.

وی مساحت شهرستان که محل سکونت پنج قوم است را ۲۱۵۹ کیلومتر مربع و جمعیت ثابت شهرستان را ۳۸ هزار نفر و جمعیت عشایری که از اول خرداد تا اول مهر در شهرستان هستند را ۱۷ هزار نفر بیان کرد.

وی دیگر مشخصه‌های برجسته شهرستان را وجود ۴۰ هزار هکتار جنگل معادل ۶۰ درصد جنگل‌های استان، متوسط دمای مثبت ۱۰ در ده سال گذشته، ۸۰۰ میلیمتر بارندگی در سال گذشته با توجه به متوسط ۱۲۰ میلیمتری بارندگی در استان و قریب به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب ریزش جوی سالانه برشمرد.

یسلیانی فریدونشهر را شامل پنج دهستان، دو شهر و یک بخش مرکزی دانست و دیگر نقاط قوت شهرستان را هوای خوب و خنک و مستعد توریستی، بالاترین ارتفاع از سطح دریا با ۲۵۴۰ متر در بین شهرهای ایران به‌عنوان بام ایران بنا بر اعلام سازمان جغرافیایی کشور، محل رویش ۴۰۰ نوع گیاه داروییِ بعضاً نایاب، دارای ۱۴۴ هزار هکتار مرتع و تولید کننده سالانه ۹۶۵ تن ماهی سردآبی به‌عنوان جایگاه دوم استان بعد از سمیرم و ۲۲ هزار قطعه بوقلمون بیان کرد.

تاریخ آخرین بروز رسانی سایت :05 11 2023 .