عنوان سال 1402

اوقات شرعی

سرانه مصرف شیر مردم ایران سالانه ۸۵ کیلوگرم است که این عدد نصف میانگین جهانی و کمتر از یک سوم سرانه کشورهای توسعه یافته است.
http://www.imna.ir/images/docs/000233/n00233054-b.jpg

به گزارش باشگاه خبرنگاران شهر، سازمان غذا و کشاورزی، فائو و 191 کشور عضو آن که بار ها با امضای میثاق های انسان دوستانه متعهد شده اند که از دسترسی همه مردم به غذای کافی با کیفیت بالا برای زندگی سالم حمایت کنند در سال 2001 میلادی ( 1380 ) اول ماه جون را که برابر با 11 خرداد می شود به عنوان روز جهانی شیر جشن گرفتند.
این روز به این دلیل انتخاب شد که همه دولت ها در چنین روزی در مورد شیر این ماده غذایی حیات بخش بیاندیشند و وضعیت مطلوبی را در مورد مصرف شیر برای مردمشان فراهم کنند.
در کشورهای در حال توسعه شیر یک عنصر کلیدی در راه بهبود تغذیه و امنیت غذایی محسوب می‌شود. ارتقای وضعیت پرورش دام زنده، فناوری تولید محصولات لبنی و کیفیت شیر نوید بخش کاهش فقر و سوء تغذیه در جهان می‌باشد.
حدود ۸۵ درصد شیر خوراکی انسان‌ها از گاو، ۱۱ درصد از گاومیش و بقیه از بز، گوسفند و شتر دوشیده می‌شوند. در سراسر جهان، حدود ۶ میلیارد مصرف‌کنندۀ شیر و فرآورده‌های لبنی زندگی می‌کنند و بیش از ۷۵۰ میلیون نفر در مزارع خانوادگیِ خود به تولید لبنیات مشغول هستند.
شیرتقریبا کامل ترین ماده غذایی است که 9 ماده مغذی اساسی که همه آنها برای بدن لازم و ضروری هستند را به تنهایی دارد مواد حیات بخشی که بدن را سالم و استخوان ها را استحکام می بخشد.
ار سال 1883 تلاش های زیادی برای افزایش تولید شیر در جهان صورت گرفته است در حال حاضر یک میلیون تولید کننده شیر در جهان برای این افزایش تلاش می کنند.
در روزهایی که ما به این روز جهانی نزدیک می شویم متاسفانه میانگین مصرف شیر در کشورمان چنان پایین است که تلاش های زیادی را برای افزایش مصرف طلب می کند و این در حالی است که تقریبا 90 در صد خانوار های کشور کمبود در یافت کلسیم دارند و شیر و فر آورده های آن مهمترین و بهترین منبع کلسیم هستند.
 سرانه مصرف شیر مردم ایران سالانه ۸۵ کیلوگرم است که این عدد نصف میانگین جهانی و کمتر از یک سوم سرانه ی کشورهای توسعه یافته است.
در سال ۲۰۱۱ بیش از ۷۳۰ میلیون تن شیر تولید شده‌است. هند بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کنندۀ شیر در جهان است و بااین‌حال نه شیر صادر و نه آن را وارد می‌کند. نیوزیلند، کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا، ایالات متحدۀ آمریکا، استرالیا، برزیل، آرژانتین و بلاروس بزرگ‌ترین صادرکنندگان شیر و فرآورده‌های لبنی محسوب می‌شوند. چین، مکزیک، روسیه و ژاپن نیز بزرگ‌ترین واردکنندگان شیر و فرآورده‌های لبنی به‌شمار می‌روند.


مصرف لبنیات در جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، پوکی استخوان و سایر بیماری هایی که مردم ایران امروزه با آن درگیر هستند نقش بسزایی دارد.

شیر حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی ضروری بدن به میزان مناسب است.همچنین پروتئین و چربی آن یکی از مفیدترین انواع آنهاست که در رشد کودکان نقش بسزایی دارد.

تاریخ آخرین بروز رسانی سایت :05 11 2023 .

اظلاعیه ها و لینک های مهم

 سازمان تبلیغات اسلامی